Vi kan gennemføre konservativ politik

Med 12 mandater er Konservative en vinder ved Folketingsvalget denne uge. Vi mistede de tre ministerposter – der ellers var på stærke, konservative mærkesager. Til gengæld fordoblede vi antallet af mandater!

Partisammensætningen i Folketinget minder meget om valget i 2011. Dog har Konservative genvundet fodfæste og folkets opbakning. Det både kan og skal vi udnytte til at komme konservativ politik i Folketinget.

Kan du huske valgnatten efter Folketingsvalg i 2011? Det stod klart, at rød blok havde vundet valget. Man kunne dog se et aber dabei. Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialdemokratiet havde tilsammen 89 mandater i Folketinget, og regeringen blev en trekløver. Det blev hurtigt klart, at SF og R ikke kunne være i regering sammen, når parlamentariske opbakning skulle findes ved Enhedslisten. Det førte til et regeringssammenbrud, og at Helle Thorning er blevet kendt for at have ført mere blå politik end Venstre har gjort under statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I dag har de samme partier så fået 91 mandater. Nogle mener, at Å’s fem mandater er med i den blok, det synes de ikke selv. Uanset hvad, så skal flertallet findes på tværs af meget forskellige ideologier. Jeg tror ikke på Socialdemokratiet / rød blok har vundet.

Men så er der en helt fantastisk forskel, Konservative har 12 mandater. Konservative har fremgang, gejst og gåpåmod. Konservative har vist arbejdsvilje ved at indtræde i regering i stedet for at vælte den. Nu skal Konservative bruge pragmatisme til at få et konservativt touch på de næste fire års lovgivning. Der er mange dele af vores partiprogram, som ikke kommer til at ske i den kommende periode. Det må vi bare se i øjnene. Vi kan nok godt droppe tanken om at pille ved topskatten. Virksomhedsskatten vil vi nok heller ikke få pillet ved. Forsvarsudgifterne bliver nok ikke hævet så ambitiøst som det er nødvendigt. Men vi skal ikke lægge armene over kors! Vi skal ikke sætte os på en gren øverst i træet og være der til vi får vores vilje – som om vi selv har 90 mandater. Vi skal lave konservative resultater.

Vi skal nok acceptere, at skattetrykket ikke falder. Men vi skal kæmpe for, at hver gang der bliver foreslået ændringer af skatter og afgifter, så skal vi forsimple skatte- og afgiftssystemet. Det skal ske et skridt af gangen. Det kan være at fjerne arbejdsmarkedsbidraget og lade bundskatten stige tilsvarende. Det vil give en skatteberegning mindre – også uden det behøver blive billigere eller dyrere. Det er bare mere simpelt.

Måske skal der laves flere afgifter, det kan være forlygter skal være 50 øre dyrere? Vi kan formentlig ikke gøre noget ved det. Men vi skal hjælpe socialisterne med at indføre afgifter hvor de har størst effekt. Så når der bliver foreslået flyrejseafgifter skal vi argumentere for brændstofafgift. Det vil give økonomisk incitament til at bruge mindre brændstof (uanset transportmetode), altså køre/flyve længere pr. liter. En flyafgift vil ramme alle flyrejse, selv dem der prøver at flyve så miljøvenligt som muligt. Samtidig vil det ikke ramme de toge/skibe/busser, der er gamle og outdatede, som kører med lav effektivitet af det brændstof de smider i motoren.

Vi skal byde os til når der tales klima, miljø og natur. Der har konservativ en smuk generationskontrakt, som vi skal vifte med. Vi vil være med til at passe på vores jord, så vores børn kan modtage den i mindst lige så god stand som vi selv fik den. Vi skal sidde med ved forhandlingsbordet til det sidste under de grønne forhandlinger. Ved disse forhandlinger skal vi minde de andre om, at det også skal kunne lade sig gøre. Der er helt almindelige danskere, der skal kunne følge med. Det er ikke alle danskere, der er klar til at vende livet på hovedet fra den ene dag til den anden. Vi skal minde de ultragrønne partier om, at det har en social slagside, at afgiftspålægge sig ud af problemerne. Det vil skabe større social ulighed, hvis det kun er de rige, der har råd til ferier sydpå, kød, avocado, kaffe osv. Så kan pøblen leve af melorme, pipfri, bønner, årstidens grønt, brændenældete og cykelferier. Jeg siger ikke at det første liv er bedre end det andet, men med mange og store afgifter er det kun de rige, der reelt har et frit valg. Det vil skabe ulighed i muligheder for at udfolde sit liv. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke skal have en ambitiøs klimapolitik – det er derfor vi skal sidde med til det sidste.

Vi skal sige vores mening når snakken falder på indvandring og flygtninge. Vi skal være med til at finde humanismen gennem konsekvens. Socialdemokratiet har fundet ud af, at antallet betyder noget. Socialdemokratiet har fundet ud af, at parallelsamfund findes og skal bekæmpes. Konservative skal være en sikker stemme for, at kvalificeret arbejdskraft altid er velkommen i Danmark. At en dansker kan forelske sig i en udlænding og tage ham/hende med hjem. At vi skal behandle flygtninge værdigt. At det danske samfund er åbent over for indvandrere med samme syn på andre mennesker, demokrati og velfærd som vi har. Danmark er ikke en lukket klub. Men Konservative skal huske alle på, at der altid skal være konsekvens. Hvis konsekvensen ryger, så mister danskerne tilliden til, at de andre opfører sig ordentligt. Det er synd, for de fleste, der kommer til Danmark opfører sig ordentligt, passer deres arbejde, betaler deres skat, får uddannet deres børn og passer ind.

Konservative er ubetinget enige i, at der skal hjælp til de socialt udsatte. Det gælder i psykiatrien, sygehuse, lægehuse, hjemløse osv. Det er et stort område, med næsten uendelig mange tilbud og mange flere regler / begrænsninger. Konservative skal hjælpe med at fokusere det staten skal levere. Husk, at én fugl i hånden er bedre end ti på taget. Vores socialområde er fyldt med tilbud og regler, men det er næsten umuligt at have overblik over. Det vil være fint, hvis Konservative kunne være dem, der hjælper til med at styre løsningerne i en overskuelig retning. Eksempelvis færre paragraffer på ledighedsområdet, og mere beslutningskompetence til socialrådgiveren. De får en lang uddannelse, lad os vise dem tiltro til, at de kan træffe en faglig vurdering.

Der er helt klart flere emner, hvor konservative kan sætte sin aftryk. Disse forslag er meget pragmatiske, og Konservative vil komme til at stå med i aftaler, hvor det ikke er hele aftalen vi er enig i. Men enten kan vi have korslagte arme og surmule i hjørnet. Det har vi ikke gjort det sidste fire år, det lægger vores formand ikke op til. Nej, vi vil Danmark – det er for dig og for Danmark. Vi vil handle og føre konservativ politik, også selvom regeringen muligvis er rød. Det kræver tålmod, hårdt arbejde, sved på panden, gode argumenter, overbærenhed og tålmod. Men Konservative kan sagtens spille bold på baggrund af det valgresultat, der kom i forgårs. Konservative fordoblede antallet af mandater. Ordførerne kan nu dykker mere ned i deres emner. De kan komme med de pragmatiske, konservative forslag til Socialdemokratiet – og hvem der ellers er ved forhandlingsbordet. Vi kan få konservativ politik indført, også som oppositionsparti, bare vent og se.