Rygning forbudt inden for i fængsler

Jeg så en kommentar til en artikel, der provokerede mig en hel del. Artiklen handlede om den nye lov, der er trådt i kraft pr. 1. april, hvor der ikke må ryges inden for i fængsler. Loven sikrer fængselsbetjente og andre fanger mod passiv rygning.

Læs artiklen og kommentarer her.

Michael Schmidt kommenterer med beskyldninger om et fascistisk system og sadistiske fængselsbetjente. Han tager tydeligt de indsattes parti frem for fængselsbetjentene.
Jeg er ikke i mod, at fangerne kan strejke fra deres arbejde. De ender med at sidde mere i deres celle og kukkelure, hvilket er helt fint med mig. De trækkes desuden i deres løn (eller dusør som det kaldes), for manglende arbejde. De skal da have ret til at strejke. Jeg er dog i mod den holdning nogle folk har til vores fængselsvæsen.

Fængslernes ledelse gør hvad de skal, der er love og regler i dette land, også for driften af et fængsel. Derfor har fanger visse rettigheder, disse sørger fængslernes ledelse for at give fangerne. Men det kan ikke passe, at vi tager mere hensyn til fangen end fængselsbetjenten. Den holdning tilskriver jeg mig ikke, derfor støtter jeg loven om, at rygning skal være forbudt inden for i fængsler, ligesom den er i skoler, på sygehuse m.m. Fangerne er jo ikke forment at ryge, de må bare ikke gøre det, hvor de udsætter andre for passiv rygning.