Familie- og Socialudvalget

Jeg vil tillade mig at være ambitiøs på dette område. Det vigtigste for mig er mennesket, derfor er Familie- og Socialudvalget også ekstremt vigtigt. Det jeg er mest ked af ved Danmark er, at papir og registrering er blevet lige så vigtigt som mennesker. Kassetænkning og ansvarsafskrivning er vigtigere end at bruge danskernes fantastiske dømmekraft.

Når en socialrådgiver uddannes til professionsbachelor gør det ondt på mig, at han skal følge beskæftigelsesloven. Selvfølgelig skal solcialrådgiveren følge loven, men hvorfor skal den være så indviklet. Med 80 undergrupper kan socialrådgiveren ikke bruge sin uddannelse til at give borgeren den bedste sagsbehandling. Socialrådgiveren skal i stedet finde rundt i en jungle af regler og love.

Vi skal ikke bruge penge på kompliceret sagsbehandling. Jeg er sikker på, at man med en forsimpling at beskæftigelsesloven kan få meget mere socialrådgivning for pengene. Der kan være råd til, at borgeren får den samme sagsbehandler igennem hele forløbet, at sagen afgøres hurtigere, men også med et bedre og mere tilpasset resultat. Jeg stoler på, at vores socialrådgivere kan behandle borgerne efter de hensigter og rammer vi som politikere stiller op. Selvfølgelig er der økonomi i det, men det skal ikke være så kompliceret, at der er 80 undergrupper at komme borgerne i!

Problemstillingen bliver også løftet i Kommunernes Landsforening, og det er måske over mit hoved. Problemstillingen er imidlertid så vigtigt, at jeg vil kæmpe for det. Der skal være færre undergrupper og mere ansvar til socialrådgiveren. Det giver et mindre rigidt system. Jeg tror helt ærligt på, at vi kan få mere for de samme penge – også uden at folk skal løbe stærkere. De skal bare ikke lede rundt i uoverskuelige love.