Møde på Søgaards Bryghus med Søren Pape Poulsen

Sikke en formand vi har i Konservative – jeg er endnu engang imponeret over Søren Papes personlighed.

Jeg var så priviligeret at deltage i et arrangement for Konservative i går aftes, hvor Søren fortalte om hvordan det går på Christiansborg, og derefter besvarede spørgsmål i halvanden time. Jeg må indrømme, at Sørens åbenhed og jyske humor lige passer til mig. Når Søren svarede på publikums spørgsmål følte jeg, at han svarede ærligt – så kan det være man ikke ved alt, eller ikke kan sige alt, men man kan være ærlig. Ærlighed er en af de store grundsten man bygger gode samfund på.
Følg Søren på Facebook – du vil ikke fortryde det: @SorenPapePoulsen

Søren fortalte først om det at være gået i regering. Det har været godt for Konservative at tage ansvar som et regeringsparti. Mai Mercado, Brian Mikkelsen og Søren får konservativ politik ud i det danske samfund. Desuden har Konservative med tre ministerposter også mulighed for at påvirke forskellige dele af samfundet. Konservativ politik handler ikke kun om retspolitik. Mai har sørget for, at man ikke må diskriminere handicappede – det viser, at Konservative ikke er ligeglade med mennesker, det er faktisk mennesker, der betyder mest!

Søren kom selvfølgelig ind over sit felt – justitsministeriet. Hvor er jeg enig med ham. Man skal tage nogle valg, det første er: hvis side er du på? Personligt står jeg på offerets side i en retssag og jeg står på den ansattes side i et fængsel. Jeg tror på retssamfundet og retfærdighedsfølelsen hos offeret og befolkningen. Den kriminelle skal ikke gemme sig bag undersøgelse og strafunddrage sig – der skal et rap over nallerne til, når man bliver taget med fingrene i kagedåsen. Det skylder vi de retsskafne borgere, og ikke mindst ofrene!

Men Søren kunne ikke holde sig fra at tale forsvarspolitik. Sidste uges begivenhed, hvor Trump beordrede en syrisk luftbase angrebet blev nævnt. Selvfølgelig skal der slås ned, når nogen bruger kemiske våben. Det er en selvfølge!
Er du i tvivl, så følg det her link for at læse mere.

Der kom flere spørgsmål til det kommende forsvarsforlig, og jeg var ikke for fin til at spørge ind til, om alle pengene skal bruges på materiel, eller om der også bliver afsat penge til personellet. Det er åbenlyst for enhver soldat, at vi mangler folk. Fra min stol kommer det af, at forsvaret ikke har ressourcerne til at holde på os soldater. Det handler ikke om løn, det handler om aflønning og for meget modstand. Søren lød meget åben over for, at der også skal tænkes på menneskerne i forsvaret. Men det lød ikke til, at Søren tidligere var ikke blevet konfronteret med problemstillingen, at et forsvarsforlig måske også skal omhandle personellet. Med afsæt i min egen enhed, vil jeg beskrive for Søren hvilke udfordringer, jeg/vi ser pga. personelflugten – for vi skal huske, at der mangler officerer, men også befalingsmænd og menige. Jeg håber på, at Søren lytter lige så oprigtigt som han gjorde i går aftes. Jeg håber Søren vil inddrage forsvarsordfører Rasmus Jarlov, på den måde kan Konservative gå til forhandlingerne med en sætning jeg synes er vigtig:
“Materiel er bedst, når man har en god soldat til at betjene det.”
Den sætning kræver to ting: 1) Nok soldater, til at betjene det materiel vi har. 2) Gode soldater, så vi bruger de ressourcer vi har bedst muligt.

Med de ord takker jeg for en god aften. Det er opløftende at være blandt medmennesker, der selvom alderen er meget forskellig, alligevel har samme drømme for Danmark. Et Danmark hvor der er fredeligt, hvor der er plads til at dyrke erhverv og skabe vækst for os alle. Hvor der er plads til familielivets frihed, og hvor vi passer på naturen. En samlet tanke om, at det Danmark vi har i dag, det skal vi kunne kende om 50 år.