Martin Emtekjær Andersen

27-årig sergent ved militærpolitiet, der bor i Nørresundby og er ny i politik.

Jeg meldte mig ind i Det Konservative Folkeparti lige inden nytåret til 2017. Efter at have været til generalforsamling i Aalborg vælgerforening var det derfor en stor overraskelse, da jeg blev spurgt om jeg ville stille op som byrådskandidat. Men det skræmte mig ikke, jeg fik blod på tanden til at være med.
Jeg meldte mig ind i et politisk parti for at være mere indenfor end udenfor. Nu vil jeg kæmpe for et mere Konservativt Aalborg. Jeg er måske ny i partiet, men det er ikke nyt jeg har konservative holdninger.

For mig er konservativ politik en positiv ting. Det er en holdning, hvor vi ikke er bange for udvikling, men hvor vi husker på vores kultur og traditioner, så vi stadig kan kende Danmark om 50 år.

Jeg er dog mere end politik. Jeg arbejder på Aalborg Kaserner som sergent ved militærpolitiet. Foruden de faglige opgaver er jeg stolt af at være tillidsrepræsentant i min enhed. Jeg vil sikre mig, at mine kollegaer bliver behandlet ordentligt, og jeg vil hjælpe chefen med have fingeren på pulsen blandt sine soldater.
Det faglige arbejde som er en blanding af soldat og politimand er fantastisk. Mange soldater har deres holdning om militærpolitiet, men jeg håber, at de inderst inde ved, at ligesom politiet er til for befolkningen, så er militærpolitiet til for soldaterne. Vi er dem, der fortæller dig, at soldater skal have selen på, men vi er også dem, der hjælper når det brænder på. Således håndterer vi krigsfanger/tilbageholdte, beskriver omstændighederne ved kamphandlinger og vejleder i regler/love om bl.a. knive.
Vi skal kunne kontrollere og konstatere fejl og mangler. Men min arbejdsdag er bedst når jeg kan støtte, vejlede eller hjælpe.

Jeg bor i Nørresundby i en ejerlejlighed – her bor jeg med min dejlige kæreste. Vi har boet sammen siden august 2013.
Selvom det er billigere at bo i Nørresundby end i Aalborg synes jeg ikke, jeg er gået på kompromis. Jeg er tættere på min arbejdsplads, og jeg har nem tilgang til Aalborg centrum. Der er masser af natur i området i form af bl.a. øvelsesterrænet, Lindholm Kridtgrav og Lindholm Fjordpark. Ikke mindst kan Nørresundby også byde på historie med Lindholm Høje.