Temauge om forsvaret fra min øjenhøjde

I morgen er det flagdag for Danmarks udsendte. Det begrænser sig ikke til at handle om soldater, men jeg vil i den forbindelse holde en temauge om mit syn på forsvaret.

I morgen har jeg ønsket at bringe et læserbrev i NORDJYSKE Stiftstidende om de soldater, der udsendes, og den tak vi som samfund skylder dem. De kæmper nogle kampe, som jeg ville ønske ingen var nødt til at kæmpe.

Torsdag kommer jeg med et oplæg om, at jeg mener forsvaret tager for mange opgaver ind, og ikke anerkender hvor meget nogle af opgaverne fylder i soldaternes liv. Bare fordi man ikke er udsendt til Afghanistan, kan det altså godt være hårdt for ens normale liv at gå til soldat.

Lørdag vil jeg prøve at sætte dig ind i, hvorfor jeg mener besparelser på lønningsområdet suger motivationen ud af unge, energiske medarbejdere. Det vil til tider blive lidt teknisk, men kan måske forklare hvorfor afspadsering er roden til, at unge mennesker søger ud næsten lige så hurtigt som de kom ind.

Ugen er altså sat af til, at jeg vil forklare problemstillinger i forsvaret gennem mine øjne. Som sergent er jeg langt fra toppen. Jeg flere niveauer af ledere/chefer over mig, der hver skal bestemme. Derfor ender jeg i bunden med at se effekten af hvad der bestemmes, samt hvordan det kommunikeres ud.

Jeg håber du i morgen vil bakke op om Danmarks udsendte ved at møde op til et arrangement nær dig. Se her hvor det nærmeste arrangement er: http://www.flagdagen.dk/kommunale-arrangementer/