Ikke alle skal gå 2 km fra parkeringspladsen til centrum

Hvor langt vil du finde dig i at skulle gå fra parkeringspladsen til centrum af Aalborg? Er turen over Kulturbroen for lang? Er det pga. din fysiske tilstand du ikke kan, eller er det andre helt reelle faktorer, der gør at 2 km mellem parkeringsplads og centrum bare ikke er realistisk for dig.

Der er mange i Aalborgs byråd, der vil skabe gode parkeringsmuligheder uden for centrum, og så kræve at folk går ind til centrum. D. 14. maj 2017 bragte NORDJYSKE Stiftstidende en artikel om parkering i Aalborg under overskriften: “SF: Flere pladser med skråparkering”. I artiklen nævner Jens Toft-Nielsen (F) eksempelvis, at man kan lave parkeringspladser nord for Limfjorden – og så kan man gå til Aalborg.
Det er ikke alle der skal til centrum, og derfor kan dette være en mulighed for nogle. For mig ville det også være attraktivt, at parkere ved Søvangen – såfremt der er gratis parkering – lige på nordlig side af Kulturbroen. Jeg krydser vandet og går langs havnen forbi Spritten og Jomfru Ane Park ind til Tolbod Plads. Pludselig er jeg i centrum og jeg har fået mig en flot gåtur på næsten 2 km inden jeg kan løbe ærinder. Jeg er ung, sund og rask og har ikke en baby på armen. Jeg kan have det meste i min rygsæk, så det er ikke noget problem at slæbe. Jeg har ikke travlt, der er ikke meget der binder mig derhjemme, så jeg skal ikke skynde mig.

Nøjagtig fordi ikke alle er som mig, skal der være plads til at biler kan holde i centrum. Man behøver ikke være gangbesværet for, at der ikke skal lægges 2 km oven i turen til byen både til og fra bilen. Skal man til byen for at købe lidt forskellige varer bliver det også hurtigt en del at slæbe på – og der er slet ikke mulighed for at aflægge det i bilen. Hvis man skal handle på vej hjem fra arbejde, eller i forbindelse med at man skal et andet sted hen, kan man sagtens have lidt travlt. Det fordrer ikke lange gåture, 2 km hurtigt tager 24 minutter at gå.

Flere parkeringspladser i umiddelbar nærhed af centrum er nødvendig. Men der skal også henvises bedre til ledige parkeringsmuligheder. Dette kommer sig at de belægningsprocenter jeg talte om i mit indlæg i mandags. C.W. Obel er eksempelvis maksimalt belastet med kvart belægning – hvilket bør kunne gøres bedre.

Jeg synes også det er vigtigt at huske på, jo længere man tvinges til at parkere fra centrum, jo mindre forventer man at betale. Der kommer også til at være større belastning, fordi transporttiden fra parkeringspladsen til centrum og tilbage skal indregnes i hvor lang tid bilen er parkeret på pladsen. Hvis man har et ærinde på to timer i Aalborg, er der ca. 50 minutters ekstra parkering ved en parkeringsplads ved Kulturbroen, men måske kun 10 minutter ved en parkeringsplads tæt på centrum. Derfor skal der laves flere pladser i faciliteter længere fra centrum.

1 Svar

  1. Pingback : Temauge om parkering i Aalborg